Een technieker nodig?
Wij hebben hem!

Contacteer ons nu

04 aug 2017

Vertegenwoordiger van de maand: Timothy

Dag Timothy, kan je je kort even voorstellen?
Op 9 mei 1984 zag ik het daglicht in Aalst. Ik mag gerust zeggen dat ik een geboren en getogen ajuin ben. Ik woon nu in Erembodegem, samen met mijn verloofde en mijn 2 kinderen Maiko en Noor.

Wat heb je gestudeerd?
Mijn schoolloopbaan was zeker en vast geen grandioos succes. Tot mijn 16e liep alles perfect, maar toen ik de keuze kreeg om van mijn hobby (voetbal) even mijn beroep te maken, heb ik geen seconde geaarzeld. School kwam gedurende 2 seizoenen op de 2e plaats. De focus lag op 1e klassevoetbal, uiteraard bij Aalst (den iendracht). Een blessure en het gemis van de nodige dosis geluk deden mij terug grijpen naar het onderwijs, waar ik 2 jaar na mijn leeftijdsgenoten het secundair onderwijs beëindigde in de richting Handel. Op de hogeschool was de keuze gevallen op marketing, een mix van veel praktijkgerichte oefeningen en saaie theorie. Je hoort mij al komen… na 2 jaar had ik het gezien met de theorie en zocht ik de arbeidsmarkt op.

Hoe ben je bij B&A terecht gekomen, welke job oefende je uit voor je bij B&A terecht kwam?
De eerste jaren was het vooral zoeken naar wat bij mij past. Ik kan nu wel zeggen dat ik mijn plaats heb gevonden. Na omzwervingen in de horeca als vertegenwoordiger bij Palm Breweries en Pepsico ben ik bij de concullega’s van Logi-Technic terecht gekomen. Dankzij een goede band met mijn rechtstreekse collega Domien kreeg ik inzicht in de wereld van het technisch outsourcen. Leerde ik op een jaar veel bij over techniek, over het belang van de relatie tussen de techniekers en de bureaumensen. Toch kan ik niet anders zeggen dat hun manier van werken niet echt mijn ding was. Na een conflict met mijn directe overste werden alle bruggen opgeblazen.
Zo ben ik 4 jaar terug terecht gekomen bij B&A. Ik had een doel voor ogen en er was vrijwel onmiddellijk een klik met Bart. Ik ben terechtgekomen in een team samen met Didier en Bart. Zij stonden vooral in voor het administratieve verhaal waar mijn taak er in bestond zo veel mogelijk nieuwe klanten binnen te halen. Jammer genoeg herviel Didier heel snel, en verloor hij de strijd tegen de grote K. Dat zorgde ervoor dat de taken anders verdeeld werden. Ik nam de verantwoordelijkheid van het wagenpark erbij alsook een groot deel van de rekrutering en zelfs een groot deel van de personeelsadministratie. Door de groei zijn er collega’s bijgekomen, eerst Wim, dan Britt en Heidi, waardoor de taken meer verdeeld werden. Hierdoor kan ik mij terug wat meer op het salesgebeuren concentreren en heb ik mijn handen vol met het wagenpark.

Hoe ziet een werkdag eruit voor jou?
Een standaard werkdag bestaat niet binnen onze functie. Vaak komt er wel ergens iets tussen waardoor de huidige planning al snel wijzigt. Laat ons zeggen dat het een enorm variërende en boeiende job is waarin je geen tijd hebt om u te vervelen.

Wat maakt de job als vertegenwoordiger voor jou aantrekkelijk?
Wat mij aanspreekt als vertegenwoordiger is het onderhandelen met verschillende types van mensen. En vooral ook omdat je een dienst bewijst naar een klant. Je zorgt ervoor dat zijn probleem wordt opgelost. Ik verkies dit toch boven een tastbaar product wanneer de verkoop is afgerond je op kunt naar het volgende. Hier blijf je toch altijd bezig met je huidige klant. Zo volg je de werken op, kom je op werven en werkvloeren… Elke klant is anders, dat maakt B&A zo interessant.
De sterkte van B&A ligt volgens mij ook in de zogenaamde “vrijdagmomenten”. Tijd maken voor de techniekers, die tenslotte onze bron van inkomsten zijn (iets drinken, spelletje tafelvoetbal, tijdens feestdagen hier en daar een extraatje aanbieden). Wat zij kunnen met hun handen, daar heb ik meer dan het nodige respect voor. Als zij hun skills koppelen aan de juiste mentaliteit, dan kan je nergens beter zijn dan hier. Ik denk ook dat we als bureaucraten zoveel mogelijk doen voor hen. Alles wat in het aanvaardbare past wordt voor hen geregeld.

Klopt het dat je elke zondag mee gaat in de fietsploeg van B&A?
B&A en sport gaan goed samen, zo rij ik wanneer het voetbalseizoen stopt mee met de fiets. Meestal zijn dit georganiseerde ritten, zoals Bianchitrofee. Hier kan je kiezen voor familietochten van ongeveer 30 km, 60 km ofwel de volledige toer van 80 km gespreid door het Vlaamse landschap. Het grote voordeel is dat je nooit aan je lot wordt overgelaten. Als je een dipje hebt, zit er altijd een makker bij u die u wel even “meetrekt”.
Zo doen we ook mee aan spartacus run onder het motto “samen uit, samen thuis”. Tijd is niet zo belangrijk, belangrijk is dat iedereen er de nodige fun aan beleeft en voldaan over de finish gaat.
Het is niet alleen puur het sportieve, maar je leert ook je medewerkers op een andere manier kennen.
Een gezonde geest in een gezond lichaam gebundeld in een aangename sfeer is eigenlijk hoe ik de bedrijfsvisie kan verwoorden.

Dringend nood aan technische profielen?

Moet uw machinepark dringend onderhouden worden, kampt u met een tijdelijk tekort aan technisch personeel of wilt u een volledig bouwproject uitbesteden? Vertrouw op B&A Technics!

Technieker nodig?

Op zoek naar een technische job?

Heeft u een technisch profiel en zoekt u een boeiende en afwisselende job? Bekijk onze vacatures en stel uzelf direct kandidaat!

Solliciteer bij B&A Technics